Guide

Gua sha för ansiktet
Gua sha härstammar från en tusenårig behandlingsmetod från Kina som fortfarande används än idag. Det är en fantastisk och naturlig egenvård. Gua sha innebär att du stryker ett verktyg på huden som stimulerar lymfsystemet, bindväv/fascia och blodcirkulationen. Du kan utföra det både på kroppen eller i ansiktet men tekniken mellan dem två fungerar helt olika. Denna guide går igenom en enkel ritual för ansiktet som du kan addera som en del av din morgonrutin eller innan du går och lägger dig.

Fördelarna med gua sha för ansiktet är många och kan:

  • Reducera svullnader
  • Minska akne
  • Ge mer lyster
  • Släppa på spänningar
  • Ge en härlig avkopplingSteg för steg

 1

Börja med att smörja in ansiktet med en naturlig olja. Det viktiga här är att oljan inte smälter in för fort i huden. Vi vill inte få friktion när vi stryker.

2

Ta ett djupt andetag och landa in. Håll stenen nästan platt mot huden när du stryker. Trycket ska vara lätt. Du behöver inte trycka hårt i hopp om att det ska ge mer effekt. Här jobbar vi med lymfsystemet och den älskar lätta och mjuka drag. 

3

Börja i sidan av nacken och skrapa ner mot axlarna i lugna drag. Stryk 5-10 gånger på alla områden i ansiktet. Gå sedan över till andra sidan. Fortsätt andas lugnt och i full närvaro. Fortsätt att stryka på framsida av halsen och ner mot nyckelbenet. 

4

Använd sedan "gropen" av hjärtformen mot käklinjen. Använd sedan den konkava sidan av stenen för att stryka kinden från näsroten och ut mot öronen. 

5

Ta den lilla runda udden och stryk väldigt lätt under ögat. Fortsätt sedan att stryka över ögonbrynen.

6

Ta den konkava sidan och dra nu stenen i riktning från ögonbrynen och upp mot hjässan. 

7

Den sista och viktigaste delen i ritualen är att avsluta med att dra stenen några gånger längs sidan av ansiktet från toppen av pannan, kinder, hals och ner till nyckelbenet där lymfan töms. 

8

Avsluta med att tacka dig själv för att du tog dig tid för härlig egenvård. Drick några glas vatten efteråt för att hjälpa kroppen att få ut toxiner som du arbetat upp. 


Följ oss gärna för mer guider, tips och filmer!